Jak smakuje sztuka? Jak i z czym ją jeść? I jak serwować? Czym tak naprawdę jest i co w tym wypadku znaczy dobry smak?
Warsztaty rozpoczną się krótkim oprowadzeniem po wystawie Kombucha i jej dwóch jadalnych pracach: o słodkim Szeleście opowie Agnieszka Berezowska, a o pachnącej budyniem Kąpieli dandysów Ania Batko. Następnie pozwolimy zadziałać materii, poddamy jedzenie formowaniu i pozwolimy dojść do głosu marzeniom. Takim jak to o różowej kolacji, którą podobno wydano w XIX wieku, podając gościom flamingi. Tyle że my zastąpimy flamingi burakiem. Stworzymy menu idealne. Jadalną wystawę lub – jak kto woli – wytworny lunch złożony z dzieł sztuki. Słodkich, słonych i ostrych. Albo mdłych i kwaśnych. Soczystych bądź musujących. Jadalnych, czyli takich, które przynajmniej w teorii smakują. Jeśli nie nam i nie zwiedzającym, to chociaż dandysom.
Warsztaty dla dzieci w wieku 6–12 lat
Czas trwania: 2 godziny
Miejsce: parter
Wstęp wolny
Udział w warsztatach możliwy tylko po wcześniejszej rezerwacji.
Zgłoszenia są przyjmowane do piątku 20 lutego do godz. 16.
Informacje i zapisy: 12 422 10 52 w. 108 lub bargiel@bunkier.art.pl
Kuratorka MKBS: Anna Bargiel
W 2015 warsztaty małego Klubu Bunkra Sztuki są realizowane w ramach projektu Posz(t)ukiwanie. Edukacja kulturalna w Bunkrze, finansowanego ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
Informacje główne
21 lutego 2015 (sobota), godz. 11
Ta strona wykorzystuje ciasteczka, by zagwarantować Wam lepsze doświadczenia.
Klikając „akceptuję”, wyrażacie zgodę na użycie ciasteczek oraz akceptujecie naszą politykę prywatności.