Zjedz mnie | Ferie w Małym Klubie Bunkra Sztuki

Jak smakuje sztuka? Jak i z czym ją jeść? I jak serwować? Czym tak naprawdę jest i co w tym wypadku znaczy dobry smak?

Warsztaty rozpoczną się krótkim oprowadzeniem po wystawie Kombucha i jej dwóch jadalnych pracach: o słodkim Szeleście opowie Agnieszka Berezowska, a o pachnącej budyniem Kąpieli dandysów Ania Batko. Następnie pozwolimy zadziałać materii, poddamy jedzenie formowaniu i pozwolimy dojść do głosu marzeniom. Takim jak to o różowej kolacji, którą podobno wydano w XIX wieku, podając gościom flamingi. Tyle że my zastąpimy flamingi burakiem. Stworzymy menu idealne. Jadalną wystawę lub – jak kto woli – wytworny lunch złożony z dzieł sztuki. Słodkich, słonych i ostrych. Albo mdłych i kwaśnych. Soczystych bądź musujących. Jadalnych, czyli takich, które przynajmniej w teorii smakują. Jeśli nie nam i nie zwiedzającym, to chociaż dandysom.

Warsztaty dla dzieci w wieku 6–12 lat

Czas trwania: 2 godziny

Miejsce: parter

Wstęp wolny

Udział w warsztatach możliwy tylko po wcześniejszej rezerwacji.

Zgłoszenia są przyjmowane do piątku 20 lutego do godz. 16.

Informacje i zapisy: 12 422 10 52 w. 108 lub bargiel@bunkier.art.pl

Kuratorka MKBS: Anna Bargiel

W 2015 warsztaty małego Klubu Bunkra Sztuki są realizowane w ramach projektu Posz(t)ukiwanie. Edukacja kulturalna w Bunkrze, finansowanego ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego.

 

 
Informacje główne
21 lutego 2015 (sobota), godz. 11

23 lutego
poniedziałek

Nadchodzące wydarzenia